SI

I

EN


Od dude do trobente

Se spominjate svojega prvega klasičnega koncerta? Večina ga nikoli ne pozabi. Za vselej nosimo s seboj spomin na vznemirjenje ob pričakovanju nečesa novega, na svečano vzdušje, na žuljenje pološčenih čevljev ali pretesno zapet ovratnik najboljše srajce … spomin na zvoke, glasbo, na čarobnost trenutka, ki osupne in presune.

No, pri Festivalu Maribor se lahko hvalimo s podatkom, da smo »krivi« za celo generacijo obiskovalcev, ki se svojega prvega obiska koncerta zagotovo ne bo spomnila. Vzrok ni v kakšnem travmatičnem doživetju (bog ne daj), temveč v dejstvu, da so bili ob obisku koncerta še v pleničkah!

Prav ste prebrali. Smo eden redkih festivalov, ki se lahko pohvali z obiskovalci, katerih starost se šteje v mesecih in ki v dvorano ne prihajajo držeč se za roke svojih mam, temveč jih mame prinesejo v naročju.

 
Naši koncerti za dojenčke in malčke so pravi hit, pa tudi odlična investicija v prihodnost. Prepričani smo namreč, da čeprav se mali obiskovalci koncerta ne bodo spomnili, radost in užitek, ki ju občutijo ob poslušanju klasične glasbe, ki jo naši odlični glasbeniki izvajajo v živo in čisto od blizu, ostaneta za vselej. In sčasoma prerasteta v ljubezen do nje.

Odkrivanje in ustvarjanje glasbe v naša življenja prinašata radost in užitek, zato obiskovalcem Festivala Maribor  (ne le malčkom) ponujamo še več priložnosti za ta doživetja. Dobrodošli v Zvočnem vrtu, čarobnem svetu, kjer rastline in živali oživijo s pomočjo zvokov. To je razstava prav posebne vrste, na kateri nikjer ne boste videli napisa »Ne dotikajte se razstavljenih predmetov!«. Nasprotno. Prosili in vzpodbujali vas bomo, da jih vzamete v roke, jih raziščete, in izzvali, da iz njih izvabite zvoke in ustvarite glasbo.

 
Sprejmite izziv! Radost (in spomini) zagotovljeni!