SI

I

EN


Alexander LonquichAlexander Lonquich nastopa po vsem svetu – od Japonske do Združenih držav, v Avstraliji in v najpomembnejših evropskih glasbenih središčih. Je redni gost prestižnih festivalov, kot so Salzburški festival, Mozartov teden, Klavirski festival Porurja, festivali Schleswig-Holstein, Luzern, Cheltenham, Edinburgh, Lockenhaus, Kissingerško poletje, Schubertiade v Schwarzenbergu, Beethovnov festival v Bonnu in Varšavi itd. Igral je pod dirigentsko taktirko priznanih dirigentov, kot so Claudio Abbado, Jurij Bašmet, Philippe Herreweghe, Heinz Holliger, Ton Koopman, Emmanuel Krivine, Mark Minkowski, Kurt Sanderling in Sándor Végh.

Lonquichove nastope v vlogi solista in dirigenta zelo cenijo tako mednarodni mediji kot tudi občinstvo. Redno nastopa s Camerato Salzburg, Mahlerjevim komornim orkestrom, s komornimi orkestri iz Mantove, Münchna, Basla, Stuttgarta pa Nemško komorno filharmonijo Bremen, Radijskim simfoničnim orkestrom iz Frankfurta, Orkestrom Champs-Elysées, orkestrom NDR Elbphilharmonie in drugimi. Kot zelo uspešen solist je koncertiral z Dunajskimi filharmoniki, Kraljevim filharmoničnim orkestrom, orkestrom Tonhalle iz Züricha, Filharmoničnim orkestrom iz  Luksemburga, Simfoničnim orkestrom iz Düsseldorfa, Češkimi filharmoniki, Madžarskim narodnim filharmoničnim orkestrom, Orkestrom Slovenske filharmonije idr.

 

Lonquich je globoko predan komornemu muziciranju, njegovi partnerji so Nicolas Altstaedt, Renaud in Gautier Capuçon, Veronika Hagen, Heinz Holliger, Steven Isserlis, Leonidas Kavakos, Isabelle van Keulen, Sabine Meyer, Heinrich Schiff, Christian Tetzlaff, Carolin Widmann, Jörg Widmann, Tabea Zimmermann, Kvartet Auryn in Kvartet Carmina.

Njegovi posnetki Mozartovih in Schubertovih opusov so bili deležni izjemno pozitivnih kritiških odzivov. Zanje je prejel francosko nagrado Diapason d’or, italijansko Abbiati ter nizozemsko nagrado Edison.

Alexander Lonquich je pri založbi ECM Records izdal več zgoščenk, denimo Plainte Calme z deli francoskih skladateljev, Schumannovo Kreisleriano, Partito Heinza Holligerja in zgoščenko z violinistko Carolino Widmann, ki je posvečena glasbi Schuberta. Leta 2016 je izšla zgoščenka koncertnih del za klavir R. Schumanna z Alexandrom Lonquichom in Heinzem Holligerjem, ki je vodil
Simfonični orkester Zahodnonemškega radia.

Od leta 2002 nastopa v klavirskem duu s soprogo Cristino Barbuti. Leta 2013 sta v hiši v Firencah, v kateri živita, ustanovila »Kantoratelier«, majhen gledališki prostor, kjer se skozi delavnice, seminarje in koncerte poglabljata v teme, ki so jima blizu (psihologija, glasba in gledališče).

LA PASSIONE

24. 9. 2018 19:30

MOČ SRCA

23. 9. 2018 19:30