SI

I

EN


In kaj je vaša strast?

Odkrijte svojo strast! Sledite svoji strasti! Te vrstice se berejo kot marketinški slogani, kajne? In res, v sodobnem življenju, v katerem je za večino dobrin potreben le klik z miško, verjamemo, da je strast kar koli, kar nam pomaga, da se v svoji koži dobro počutimo in kar nam daje občutek, da živimo polno življenje (v večini primerov polno novih čevljev in pološčene pločevine). Zibajoč se v svojem puhastem rožnatem oblačku potrošništva smo pozabili, da je strast vse prej kot občutek ugodja in prijetno popotovanje do nečesa, po čemur hrepenimo. Govorimo seveda o pravem hrepenenju, pozabite na čevlje in avtomobile. O hrepenenju, ki je tako močno, da smo pripravljeni nasprotovati razumu in slediti klicu, čeprav vnaprej vemo, da bo bolelo. Čeprav nam pamet pravi, naj se ustavimo in pozabimo na vse skupaj, gremo naprej. Nimamo izbire. Ne moremo se ustaviti. Preveč nam pomeni. To je strast!

Je v vašem življenju kaj takšnega? Ste že odkrili svojo strast? Če je vaš odgovor nikalen, vas vabimo na koncert La passione. Na sporedu je namreč kar nekaj najbolj strastne pa tudi najbolj premišljujoče in poglobljene glasbe, ki je bila kadar koli napisana, slišali pa jo bomo v izvedbi izvrstnih glasbenikov, ki so svojo strast našli v njenem izvajanju. Na odru bodo namreč pianist in dirigent Alexander Lonquich in Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije z gosti. Odlična priložnost torej, da se odklopite od zunanjega sveta in potopite v globine svoje duše. V njih se prav gotovo skriva tudi vaša strast in čaka, da jo odkrijete. Obljubimo!

PS: Obljubimo tudi, da se tisti del vašega popotovanja, ki zajema trpljenje, prične šele potem, ko boste že zdavnaj zapustili koncertno dvorano!